Natalie

Natalies blogg

Namn: Natalie Martina-Elisabeth Niclasdotter Fagerlund
Smeknamn: Nattis
Född: 2002
Klockslag: 02.59
Födelsemått: 2890 g, 48 cm

Gudföräldrar: Faster Daniela, Morbror Mathias, Morbror Marcus och Sofia.

Mina namn

Natalie Natalie har alltid varit min pappas favoritnamn. Han har alltid drömt om att få döpa sin dotter till Natalie. Tur att mamma fick Julina med Peter innan va? 😀 Natalie är bildat av latinets dies natalis som betyder Födelsedag och syftar på Jesu födelse.
Martina Martina är jag döpt till efter min faster Heidi. Namnet är latinskt, en feminin form av Martinus, alias Martin. Martina betyder Stridbar.
Elisabeth Elisabeth är ett släktnamn på mammas sida. Mamma heter själv Elisabeth i andra namn och det gör även min faster Daniela. Elisabeth betyder Gud är fullkomlig.
Niclasdotter Niclasdotter heter jag efter min pappa. Han heter själv Jarlsson i mellannamn efter sin pappa.

Om mig som barn

Favoritfärg: rosa och träskgrön
Favoritbok: Mina och Kåge drar västerut
Favoritsysselsättning på dagis: hoppa på röda studsbollar, leka i skogen

Personlighet (mamma berättar):
Natalie var en riktig charmör när hon var liten. Vi trodde hon skulle bli klassens clown. När hon fyllde 2 kom dock envisheten och la sig över henne som ett täcke. Natalie är världens goaste tös, som skrattar mycket, men som även kan bli riktigt, riktigt förbannad! Hon blir lätt sur och det är något vi jobbar på att få bort, eller åtminstone mildra.

När vi föräldrar är med, gömmer hon sig lätt bakom oss och bakom ilskan och kan låsa sig i situationer hon inte är van vid. Är inte vi med blommar hon ut och tar för sig hur lätt som helst. På dagis är hon en glad tös med sprudlande glädje och stor omsorg för allt och alla. Ett typiskt sådant exempel är när hon nu går på fotbollslekis. De gånger pappa är tränare går hon i baklås och ”surar”. När det är andra tränare gör hon allt de säger, med stor glädje och entusiasm! Föräldrar SKA hunsas, tycker hon. 🙂

Natalie är väldgt snabblärd. Hon har lärt sig läsa obehindrat innan hon ens börjat förskolan och är väldigt snabblärd på fiollektionerna hon går på varannan helg. Hon sjunger som en ängel med djup, vacker klang och har antagligen mediala förmågor. Hon tycker mycket om allt som berör kyrkan och tycker mycket om att höra berättelser om Gud och Jesus. Hennes omsorg och glädje är de egenskaper andra ofta beskriver henne med.