Moalie

Namn: Moalie Heidi-Elisabeth Niclasdotter Fagerlund
Smeknamn: Molle
Född: 2004
Klockslag: 13.57
Födelsemått: 4130 g, 51,5 cm

Gudföräldrar: ”faster” Pernilla, Thomas, Anna-Lena och Stefan

Mina namn

Moalie Moalie var inte ett registrerat namn i Finland när jag skulle döpas, därfär måste vi ansöka om att jag skulle få heta så. Jag är med andra ord den första i Finland som heter Moalie.
Min mormor och morfar var på en konstutställning där konstnärinnan hette Moa-Lee. Mormor berättade om namnet för mamma och på den vägen är det. I Sverige finns det några som heter Moalie, och det finns även olika stavningar på namnet där. Andra varianter är Moa-Li och Moa-Lee. Man uttalar mitt namn på samma ätt som min storasystersnamn, Natalie.
Heidi Heidi heter jag efter min faster. Kvinnonamnet Heidi är en kortform av det tysk tyska namnet Adelheid (forntyska Adalheit) som är sammansatt av Adel/Adal ”ädel” och heid/heit ”väsen, gestalt”. Vissa källor anger istället betydelsen ”ljus”.
Elisabeth Elisabeth är ett släktnamn på mammas sida. Mamma heter själv Elisabeth i andra namn och det gör även min faster Daniela. Elisabeth betyder Gud är fullkomlig.
Niclasdotter Niclasdotter heter jag efter min pappa. Han heter själv Jarlsson i mellannamn efter sin pappa.

Om mig som barn

Favoritfärg: rosa
Favoritbok: Allra käraste syster
Favoritsysselsättning på dagis: hoppa på röda studsbollar

Personlighet (mamma berättar):
Moalie är lillan i vår familj och det vet hon om. Hon charmar alla hon ser om hon är på det humöret, men om något går emot damen kommer temperamentet som ett brev på posten. Moalie är den som skriker ”Jag VILL inte!” när de andra två använt ”Jag KAN inte!” i 3-års trotset. Hon kan bli helt galen om hon inte får som hon vill, men samtidigt är hon den som har det absolut bästa tålamodet när det gäller ”pill-saker”.

Hon har ett taktsinne som höjer sig över det vanliga och spelar glatt på sin fiol, rytmiskt rätt, melodiskt mindre rätt, i sitt rum till Bamse- och Muminsångerna. Hon sjunger mycket för sig själv, vilket hon gjorde redan innan hon kunde prata. Hon var sen med pratat, började prata först vid 2-års ålder, men är istället väldigt duktig på att uttrycka sig utan ord. Förståndet har det aldrig varit fel på. Hon förstår mycket mer än hon borde göra! 😀

Moalie är busungen som får oss att skratta med henne. Hon är tösabiten som får oss gråhåriga i försöken att ta oss igenom hennes 3-års trots och hon är framför allt minstingen som vi alla avgudar.

Subpages