Min andra familj

Om mig som barn

När jag var 1,5 år träffade min mamma pappa Niclas och nästan samtidigt träffade min pappa Mia (Emilia). Den 31 mars-06 fick Pappa Peter och Mia min lillasyster, Tuwa och den 5 november-07 föddes deras andra dotter, min fjärde syster, Corinne. Pappa Peter har bott i Stockholm ett tag, men sommaren-05 flyttade han äntligen hem till Åand igen! Nu har han och Mia byggt ett Älvsbyhus, systerhuset till mamma och pappa Nickes hus, så nu har jag även ett eget rum där när jag bor hos honom varannan helg.

Min farmor och farfar bor på Åland och dem träffar vi rätt ofta. Natalie, Moalie och jag kallar dem alla tre för fammo och faffa, fast det egentligen bara är min farmor och farfar. Hemma hos fammo och faffa bor det två hundar, papillons, som från början var mammas och Pappa Peters. De heter Nikita och Pontus och jag ÄLSKAR att busa med dem! Nu har Nikita fått en valp med grannhunden. Valpen heter Fanny och hon är jätte busig!

Pappa har även en syster, min faster, som jag tycker jätte mycket om. Pernilla heter hon och är gift med sin fru Fabienne och tillsammans har de fått lilla Amelia, född 18 december -07. Det var Fabbe (Fabienne) som var gravid med Amelia.

Andra släktingar på pappas sida som jag vill nämna är min gammelfarfar (farfarsfar) som är en riktig buse, men snäll! Min gammelfarmor (farfarsmor) som alltid har något gott hemma åt mig (ja, gammelfarmor och gammelfarfar är alltså skilda) och även gammelfaster (farfarsfaster) och hennes man som jag brukar träffa med fammo och faffa ibland. När jag föddes levde även gammelgammelfammo (farfarsfarmor), men hon bor i himlen nu. Jag har även fler släktingar förstås, men de här är de som vi träffar lite oftare.

Mias släktingar som vi brukar vara hos är Mias mamma och pappa, Onne och Lasse, och Mias yngsta syster Elsa. Mias mellansyster heter Mathilda och bor tillsammans med Robert. De har en dotter som heter Malvina, född 18 april-07.

För att visa att vår släkt bara kan få flickor, kan jag även nämna att mammas kusin Christian fick en dotter 20 juli-07 och samma sak med mammas kusin Camilla som fick en dotter 4 mars-08. 🙂