Julina

Julinas blogg

Namn: Julina Elisabeth-Marie Petersdotter Fagerlund
Smeknamn: Ninni
Född: 1999
Klockslag: 15.05
Födelsemått: 3075 g, 48 cm

Gudföräldrar: ”Hasse”, ”Lotta”, Jeanette och ”Tjobe”

Mina namn

Julina Julina är den feminina formen av spanskans Julian. För oss är det ett släktnamn. Min mormors farmor hette Edith Julina och även min mormors faster bar detta namn. Mamma har alltid drömt om att få döpa sin dotter till Julina, och eftersom det visade sig vara ett passande namn på mig, blev det mitt tilltalsnamn!
Elisabeth Elisabeth är även det ett släktnamn från mammas sida. Mamma heter själv Elisabeth i andra namn. Elisabeth betyder Gud är fullkomlig . Lite kul är det med tanke på att pappa Nickes syster, Daniela, också heter Elisabeth!
Marie Marie är en omskrivning från Mary. Min gammelfarmor (farfarsmor) heter Mary. Marie är den franska formen av Maria som betyder gåva eller älskad . Marie heter också pappa Nickes syster, Jessica, i andra namn, så båda mina mellannamn kan se ut som om de kommer från Pappa Nickes sida av släkten. 🙂
Petersdotter Petersdotter heter jag efter min biologiska pappa.

Om mig som barn

Favoritfärg: limegrön, blå och grön
Favoritbok: Regnbågsälvorna och Partyälvorna
Favoritämne i skolan: Rytmik med Mathias

Personlighet (mamma berättar):
Julina har alltid varit en glad och mycket rättvis tjej. Hon har alltid haft svårt för orättvisor, både när det gäller henne själv, men också orättvisor mot andra människor. Av den anledningen har hon dragit sig mer till killkompisar än tjejkompisar eftersom det bland tjejerna i hennes ålder oftast funnits ett starkt ”om du inte gör som jag säger får du inte vara med/är jag inte din vän” som Julina känt starkt förakt mot.

Hon har alltid haft lätt för att lära och kunde både läsa och skriva innan hon började förskolan. Vi valde dock att låta henne börja skolan ett år senare eftersom hon är född så sent på året. Hon år nu i KAällbo skola i en klass som hittills fungerat smärtfritt ihop. Första terminen hade Julina lite svårt att koncentrera sig på sina egna uppgifter eftersom hon hellre ville hjälpa sina klasskompisar, men det tror vi att har ordnat upp sig nu. 🙂 Hon har lätt för att umgås med andra, speciellt äldre skolkompisar som gå i tre klasser ovaför henne själv. Vi får se om klasskompisarna växer ikapp och växer mer samman med åren.

På fritiden går Julina på simning dit hennes biologiska pappa kör henne, på friidrott dit pappa Nicke kör, på fiol varannan helg dit mamma kör. Dessutom sjunger hon i kyrkans barnkör och är med i kyrkans minorklubb. De två sistnämnda är på dagtid, direkt efter skolan.

Här hemma är Julina hjälpsam, men envis och har häftigt temperament. Hon vet vad hon vill, och om hon inte får som hon vill slutar det i hojtande och slängande i dörrarna. Hon är duktig på att hjälpa till när man ber henne och är världens exemplar när man är borta.

Hon är öppen och glad med en framtid som killtjusare! Från 3-års ålder har hon varit kär, så nu är vi som föräldrar mycket glada åt ”kill-uppehållet” som verkar ha lagt sig över vår stora prinsessa. 🙂 Hon har en hög sångröst och när vi sjunger tillsammans, hon och jag, ligger hon nästan alltid en oktav över mig.

Subpages