Rallylkurs dag 1

Idag har jag och Ayleen varit på rallylydnadskurs i Geta med Canis Åland/Hundinstitutet. Jag har alltid tyckt att Maria utan tvekan är den bästa hundtränaren som finns och kände mig taggad så fort hon skrev om kursen. Nu var det inte hon själv som drog kursen, men genom att stå vid sidan av och försynt komma med små trix, lyckades hon som vanligt trolla med Ayleen.

Ayleen är en väldigt osäker och reaktiv hund. Hon reagerar på människor, och ibland även på hundar. Jag hade funderat över hur kursen skulle bli, om jag skulle få sitta vid sidan av och försöka smälta så mycket som möjligt och på så sätt lära in alla moment hemma, eller om jag skulle ha en stressad hund i upplösningstillstånd. Men det gick bättre än jag någonsin kunnat drömma om! Ayleen var fokuserad, jobbade hårt och reagerade självklart på höga, plötsliga ljud, men kunde genast gå tillbaka till arbetsmomentet och kunde dessutom bli hanterad av såväl min assistent (som kommer endast 1 gång/månad, om en ens det) som kursledaren (som även är rallydomare).

10994070_942317605838354_8145146618392264759_n
Denna bild är lånad av Canis hundskola Åland/Hundinsitutet och tagen av Maria Söderlund.

Jag är DJUPT imponerad och stolt av min älskade nakenfis! Att jag sedan inte har riktigt lika lätt för att tänka om och ta in momentet rullstol, är sin sak. Det kommer nog med tiden. 🙂

Nu är Ayleen trött och ligger däckad i min säng på en filt och andas mycket djupt. Att använda huvudet så mycket tar på!

2016-02-20 20.49.45

Imorgon är det dags för sista kursdagen, sen gäller det att träna hemma! Nu blir det mello i soffan med älskade familjen för mig. Ayleen verkar stanna kvar i sängen med nosen under tassen. <3

Kram
matte Miina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *