Katterna

Här har vi bloggat om kissorna när vi fått kattungar.

I skrivande stund har vi fem underbara katter.

Pipzan, född 14 april 2008. En gråmelerad kisse som vi fick från vänners släktingar i Hellesby, Hammarland.

Wilda, född 12 juli 2010. En svartsmokesköldpadd-färgad kisse, mamma till våra kullar, från Överängens kvarn.

Kerstin, född 2 juli 2011. Även hon svartsmokesköldpadd-färgad, men mörkare än sin mor.

Reagan och Indira, båda födda 10 november 2012. Båda två röd-färgade.

 

I vårt minne

Merlin – kissen som fick flytta när Julina reagerade allergiskt på honom som liten bebis. Merlin fick ett nytt fint hem, men blev tyvärr överkörd någon månad efter flytten. Han var röd i färgen och en ”vanlig bondkatt”.

Sotis – omkom när Julinas pappas hus brann. Sotis var, som namnet säger, svart och skulle ha blivit en stor och fin frasse med blank päls! Även han en ”vanlig bondkatt”.

Totti – Totti var även han en ”vanlig bondkatt”, med mjuk härlig päls. Pälsen var så mjuk eftersom hans mamma är långhårig. Han var väldigt pratig och ville alltid ha uppmärksamhet. När man satt i soffan hoppade han alltid upp i famnen och ville bli klappad. Totti är född 24 juni 2001. Totti blev överkörd aug-04. Totti var Emmis bästa vän.

Bamse – En svart liten kisse som vi tog när vi förlorade Totti. Han hade en underbar personlighet och hade enormt tålamod med flickorna! Han älskade att sitta i famnen och ville gullas massor! Tyvärr blev inte Bamse många veckor gammal förrän även han blev överkörd. Även Bamse var en ”vanlig bondkatt”.

Ronja och Birk

Ronja är en svart korthårig katt med oerhört gulligt temperament. Hon tål att man bär på henne och ligger på henne och allt vad nu våra barn kan hitta på att göra med henne. 🙂 Hennes far är norsk skogskatt, men det märks inte speciellt i hennes lynne, så jag gissar att hon brås på sin mor som är ”vanlig”, men speciell bondkatt. Ronja är allas kisse. Hon kryper ofta upp i famnen och finner sig i att lyftas upp mitt i sömnen för att genast kura ihop sig i famnen där hon hamnar.

Ronja hade mycket vita strån i pälsen när hon var kissunge, men de har nästan helt växt bort. Något som däremot sitter i än, är hennes hängmage. 🙂 Ronja är alltså kullsyster med Birk och kom till oss i juli-05.

Birk gick över regnbågsbron den 1 juli 2008. Ronja försvann våren 2013.

Juliette

Juliette är svart långhårig katt med vita tecken. Hennes mormor var norsk skogskatt, och det märks tydligt hos Juliette. Juliette ”pratar” mycket, har tofsar på öronen och är väldigt intelligent.

Hon flyttade in till matte för snart 11 år sedan och var då en liten kattunge. Hon är pigg och glad och väljer sina nära och kära med omsorg. Vem som helst blir inte godkänd av henne! Hon har stor ponuds och kan sätta både Emmi och Rina på plats när det behövs.

Juliette har inte gillat våra andra katter, men accepterat att de funnits där. Hon har tydligt visat att hon inte bryr sig ett dyft om dem, men att de är välkomna att dela hennes hus med henne. Märk väl, HENNES hus. Hon har inte visat den allra minsta lust att busa med de andra katterna när de varit kattungar, men däremot kan man hitta henne flyga runt som ett tok med något som hon själv anser är värt att leka med!

Juliette kom till mig våren 1997 och somnade in hemma på badrumsgolvet den 27 oktober 2010. Jag glömmer dig aldrig! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *