Tapeter och golv

Tapeter och golv

I måndags kom våra matt- och tapetprover! Jag har försökt fota dem, men tyvärr fick jag inte rätta nyanserna. Ni får hålla till godo med dessa och försöka inbilla er hur de kommer att se ut sen. Gå in här och välj Tapetguiden så kan du se lite bättre bilder på tapeterna. Det är kollektionen Borosan vi har att välja mellan.


Välkommen in i vår hall! Här kommer vi att ha matta som ser ut lite som klinkers. Tapeten är B8020. Vindfånget har självklart samma som hallen.


Köket kommer att få samma golv som vardagsrummet, det vill säga en mörkare matta som liknar trägolv. Tror det ska påminna om bok. Tapeten är B8050, en varmgul tapet som vi hoppas att tillsammans med våra bokträ köksluckor, som vi förhoppningsvis ska byta till från standardluckorna, ska ge god aptit vid matbordet. Feng shui tankar.


Vardagsrummet kommer som sagt att få likadant golv som köket och tapeten är B8075, även den åt det varmgula hållet. Vi tänkte först på en ljusare, men tyckte till slut att den här passar bättre till det mörka golvet.

Sovrummen då… I sovrummen har vi valt ett ljusare golv. Mattan påminner om trägolv och enligt mannen som är kunnig inom området så är det lönn.


Julinas rum är det rum som man är i anknytning till hallen, mellan badrum och vardagsrum. Hon har valt tapeten B8010 med en fondtapet B8014. Ska bli spännande att se denna kombination i verkligheten sen! Fondväggen är tänkt att läggas mot badrumsväggen.


Natalies rum är det som ligger längst ner i högra hörnet på ritningen. Hon har valt tapeten B8008 med en fondtapet B8030. Fondväggen tänkte vi lägga mot yttre kortväggen, alltså den utan fönster.


Moalies rum som ligger mellan lilla toan och Natalies sovrum kommer att få tapeten B8029, en mjuk aprikosfärgad tapet. Ja, den ÄR aprikosfärgad, fast det inte syns på bilden.


Vårt sovrum kommer att få en lilanyans, tapeten B8031. Vårt sovrum är det som har egen altandörr, i husets övre högrahörn.

Våtrumstapeten och golvet kommer att finnas i lilla toan, badrummet och grovköket. Lägga kakel och klinkers gör vi inte än, det känns onödigt. Grovköket är klassat som våtrum här, därav måste vi välja våtrumstapet dit.


Vi börjar med lilla toan. Tapeten går i brunt och likaså golvet.


Stora toan, eller badrummet ska jag väl säga, kommer att få blå tapet och brunt golv. Jag tyckte det blev för kallt med de andra mattorna, därav det bruna golvet. Jag lär väl få en rak höger sen om det ser helt kasst ut, för Nicke såg lite fundersam ut i början.




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *