Vigseln

 

Finströms kyrka den 20 juli 2002 kl. 17

Portarna öppnades till Mendelsohns ”Ur en midsommarnattsdröm” (som spelas i bakgrunden här på sidan). Kyrkan var fullsatt och det var extra stolar utsatta hela vägen ner till portarna. En våg av oerhörd lycka strömmade över oss. Julina blev lite rädd för alla människor och ville upp i mammas famn, men Sofia som bar Natalie tog ett tryggt tag om Julinas hand och då gick det bra. Tillsammans gick vi upp mot altaret. Framme vid altaret sjöng vi psalmen ” I denna ljuva sommartid” med en vigseltext skriven av Jan Skoog.

Efter inledningsorden från prästen, sjöng Hanna Nyroos ”Du är aldrig ensam” av Mauro Scocco för Nicke från Miina. Det var inte många ögon som var torra då. Nickes småkusin Fredrik Fagerlund och deras kompis Tom akompanjerade Hanna. Underbart vackert! Tusen tack, Hanna, Fredde och Tom! Efter sången läste brudtärnan, Martina Strandberg en dikt ur ”Profeten” av Kahil Gibran.

Efter dikten, följde själva vigselakten. Vi hade valt att ta det lättaste löftet där man endast svarar ja, för att slippa spänna oss i väntan på att läsa upp löftena. Efter äktenskapets stadfästelse fick vi pussas och sedan sjöng Carola Larsson ”Av längtan till dig” av Åsa Jinder för oss. Miinas violinlärare spelade violin och kantorn Anders Laine spelade piano. Underbart vackert! Tusen tack!

Efter bibelläsningen och bön, bad vi Fader vår och sedan välsignade prästen oss.

Vigseln avslutades med psalmen ”Guds kärlek är” två första verserna och sedan spelades utmarschen ”Brudmusik” av Dan-Olof Stenlund.

På kyrktrappan möttes vi av riskastning och glitter i sanden. Riset bestod av puffatris för att skona fåglarans magar. Någon hade strött ut mängder av silver hjärtan i sanden nedaför kyrktrappan medan vi vigdes, så det bara glittrade när vi kom ut. Ingen vet vem som gjort det, men ett stort tack till Er!

Vi kördes till festen i blå Mercedes av Thomas och Martina. Skramlet bestod av tomma burkar och (naturligtvis) en fotbollssko!



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *