Svensexan

 

Dagen började helt normalt den 29 juni 2002. Jag steg upp vid 7-tiden för att göra mig i ordning eftersom jag hade bortamatch i Åbo, Finland. Vi spelade matchen och började vår hemresa. Jag hade vid det här laget ingen aning om vad som väntade mig. Det här året åkte vi till våra borta matcher med en hyrd båt och resan tog ca 2 timmar plus att vi åkte buss ca 1 timme på Finska sidan. Lite märklig var nog hemresan, om jag tänker efter så här i efterhand, eftersom 100 % minus mig var på festar humör och började dricka redan på resan. Hur som helst så fattade jag ingenting då. När vi kom hem till Åland väntade två stora taxibilar i hamnen på oss, precis som vanligt, och den skulle ta mig hem. När jag skulle stiga av taxin hemma hos oss började det hända saker! *ler* Miina stod vid busshållplatsen och väntade på mig och i busskuren satt ett fyllo och sov. Jag trodde att han var orsaken till varför Miina stod lite längre bort. Jag steg av taxin och då steg ”fyllot” upp och frågade om jag hade cigaretter. Då såg jag att det var Tommi, min polare från Finland, och då fattade jag vad det var frågan om! Ut ur buskarna steg ytterligare några fotbollsspelare fram samt min bestman och då var det bara att hoppa in i taxin igen och så bar det iväg!P.g.a tidsbrist, vi spelade då match varje lördag, fick jag veta att det inte skulle bli så mycket program, men det spelade ingen roll för samma dag hade även Saku Koivu, hockeystjärna i Finland, sin svensexa på Åland och det såg jag ju fram emot!

Vi åkte först ut och badade vildmarksbad och grillade och naturligtvis fick jag nya kläder. Med full mundering liknade jag Dee Snider i Twisted Sisters, alltså en gammal hederlig hårdrockare från 80-talet. Innan vi åkte iväg skulle jag uppträda med gitarr för alla närvarande med några smörlåtar från 80-talet. Enligt mig själv gick det helt okej, även om jag hatar att spela och sjunga samtidigt.

Sedan bar det av till Arken (nattklubb i Mariehamn) där jag per telefon av mina polare i Nagu fick en uppgift att dansa med någon som sedan skulle poängsätta min dansförmåga enligt skalan 1-10. Helst skulle det vara en vals, men tyvärr missade jag alla valser, så det blev foxtrott istället. Hur som helst fick jag fulla poäng så kvällen fortsatte med huvudet högt. Nere i nattklubben kom sedan följande överraskning. Det är nämligen så att det är en liveorkester som spelar covers där och jag blev uppkallad på scen där jag först skulle underhålla ett fullsatt dansgolv med dans under en låt. Det gick väl ok… Sen fick jag micken och skulle sjunga. Orkestern började spela ”I wanna rock”, som ju är en gammal Twisted Sisters klassiker, och då fick jag ösa på! *ler stort* Publiken var verkligen med och rockade på ordentligt så det var otroligt kul och som alla ”rockstars” hade även jag en groupie som förstöke slita av mig mina snygga tajta brallor under låten, men med mycket möda och stort besvär lyckades jag stilla stormen. *blink blink* Bland publiken, som verkligen rockade på ordentligt, vill jag nämna följande av mina fans: Saku Koivu, Jere Lehtinen, Ville Peltonen, Marko Jantunen m.fl. Alltså gräddan av finsk hockey! Inte illa om jag får säga det själv! *ler*

Under kvällen hade jag förstås fått i uppdrag att samla autografer på min ärmlösa jeansväst och uppdraget utfördes med stort beröm och till uppdragsgivarens stora belåtenhet.

Så småningom stängde nattklubben och det var bara att sätta sig i en taxi hem till min kära blivande fru. Sammanfattningsvis vill jag tacka Thomas, min bestman, för en lyckad svensexa och sedan även konstatera att ”sista kvällen med grabbarna” inte var så farlig som jag hade befarat utan faktiskt riktigt, riktigt kul! Tack alla ni som gjorde min svensexa till den bästa!



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *