Möhippan

Lördagen den 8 juni 2002 blev jag, Miina, kidnappad av mina vänner. Helt ovetande stod jag och väntade på att alla skulle bli klara för att åka på Nickes fotbolls match. Han skulle vara på plats kl. 14.30 och eftersom vi i vanliga fall startar kl. 14.15, kunde jag inte förstå vad vi väntade på! Vi hade besök av Sara Dahl med familj. Sara var på besök eftersom hon inte hade möjlighet att komma följande helg när jag skulle ha min möhippa. Nej, vi kunde inte åka än eftersom Nicke inte ville komma för tidigt (!!). Öh…okej… *mycket märkligt* Nej, inte riktigt än kunde vi åka, för Linn, Saras dotter måste få somna in ordentligt först. Öh…okej…Linn snarkar, men visst! Vi väntar… *väldigt underligt* När jag stod där på trappan med Natalie i famnen, mer eller mindre små hysterisk för att Nicke skulle komma för sent, svänger en transit taxi in på vår gård! Ut hoppar ett gäng tjejer i militär gröna kläder och krigsmålade i ansiktet! Vad i hela fridens dagar?!? De sliter in mig i huset, sliter av kläderna och klär på mig fotbolls kläder och även fotbolls skor! Jag protesterar högt och ljudligt! Nej, nej, min möhippa är nästa helg! Jag ska på fotboll! Jag har en kompis från Sverige här! Klick! Det går plötsligt upp ett ljus för mig! Nicke och Sara har planerat det här tillsammans! Det är DÄRFÖR  Sara kommer det här helgen istället för nästa helg! Jisses! In i taxin med mig!

Inne i taxin börjar chocken äntligen släppa och jag kan börja ta in vem som egentligen är med. Det är min tärna Martina, min kompis från högstadiet Nette, min kusin Camilla, min före detta svägerska Pernilla, Sara förståss, Lotta som jag lärde känna eftersom vi fick barn nästan samtidigt och Josefin som jag lärde känna via mitt ex. Hjälp vilket gäng! *skrattar* Total lurad blev jag!

Det hela började med  att vi åkte till Dixie. Där fick jag mina första uppgifter. Jag skulle under dagens lopp hitta 5 Power Club medlemmar eftersom jag jobbat som verksamhetsledare för Power Club. Eftersom det fanns 697 medlemmar i åldern 10-12 år, var det inte världens lättaste att komma ihåg alla medlemmar! Sen skulle jag även begära telefonnummret till  fem killar jag INTE känner, samt tigga ihop 10 Euro (= ca 90 kronor tror jag). På Dixie skulle jag även tigga till mig en korv. De andra passade på att äta lite, så de beställde hamburgare. Halt var det att gå med fotbollsskor! Även om det var skruvdubbar fick jag INTE ta  bort dem! Redan på Dixie höll jag på att halka omkull några gånger och fler gånger blev det under dagens lopp… Utanför Dixie såg jag min första Power Club medlem.

Efter Dixie släpade de med mig ut på stan för att ragga  telefonnummer och pengar. Lite pengar lyckades jag få ihop, men inga telefonnummer än. Sen bar det av till Hesburger. Där skulle jag mäta hur många korvlängder det var från ena väggen till den andra. Jag kröp under bord och över stolar och fick till slut det hela att bli 62 korvlängder tror jag!

Sen var det mera raggning som gällde. Jag fick mina första pengar! Efter det hoppade vi in i taxin igen. Det var förresten Josefin som körde.

Vi åkte ut mot Lemland och det visade sig att vi skulle köra gocart! Hjälp! Jag har aldrig kört och var helt säker på att jag skulle köra av banan, eller välta (vilket är omöjligt) eller något sådant, men det gick jätte bra och kul var det! Jag skulle även köra ett race mot den en av killarna som hade gocarten och jag vann över honom!! *överlycklig* Att han sedan fick bromsa för att inte köra förbi mig behöver ju ingen få veta! *ler* Så här skrev han i min bok efter racet:

” Nu tog jag mig vatten över huvudet! Det kan man konstatera när man gled över mållinjen. Grattis till vinsten! Mvh kartkillen”

Till på köpet tog de bara halva priset mot vad de hade sagt att det skulle kosta, så tusen tack killar! Ni var underbara! Mina två första telefonnummer fick jag även av dem! Det där med telefonnummer var inte lätt, för tjejerna skulle godkänna dem! Det skulle vara snygga killar i rätt ålder!

I taxin när vi åkte tillbaka, fick jag på mig en ögonbindel. Från början trodde jag att vi for ut mot Lumparland, men i själva verket for vi åt motsatt håll. Någonstans i Gölby, började jag känna igen vägen. Kanske är det för att jag är uppvuxen där i närheten, eller så har jag varit så ofta på fotboll, men plötsligt visste jag att vi var på väg till fotbollsplanen och Nickes match. När vi kom fram skulle jag skjuta några bollar på min lillebror som är målvakt, och det kan jag säga er att det är en helt annan sak att skjuta med fotbollsskor! Man har ingen som helst kontroll över bollen tyckte jag! Nu vet jag varför jag inte spelar fotboll själv, utan nöjer mig med att titta på! *fniss* Jag hade 5 skott på mig, och 1 mål måste jag göra! Vi var lite sena, så de hann aldrig ropa ut i högtalarna vad som skulle hända eftersom domarna redan visslat när vi kom till plan. Nå, jag fick mitt mål och hann vinka åt min älskade blivande man innan jag fortsatte med mina uppgifter. Jag hittade fyra Power Club medlemmar till innan vi for, och klarade på det viset den uppgiften!

Nu for vi och bytte bil för att sedan köra in till stan igen, till Arken för att simma och bada bastu. Det var jätte skönt och mysigt! Nu fick jag äntligen ta av mig fotbolls skorna! Efter bastun klädde de ut mig i tighta glittriga byxor och en åtsittande överdel samt blå peruk! Sminkad i blåa färger blev jag oxå. Vacker som tusan och med en skylt på ryggen där det stod  ” Sista natten med gänget” begav vi oss ut på stan igen! Jag fick ihop till mina 10 Euro, eller rättare sagt så  blev det strax över 15 Euro, och jag fick även mina 5 telefonnummer! Sen bar det av till Club Marin för att äta middag. Väl på plats fick jag mina sista uppdrag för kvällen. Det var att 1. Ringa ett ex som du bestämmer träff med! 2. Hitta en kille på Arken (dans stället vi skulle till efteråt) som har figurer å strumporna (jag hittade slutligen två) 3. Hjälpa servitören på Club Marin 3.Hitta en kille med figurer på kalsongerna (hittade två!) 3. Hitta två Hammarlands fanatiker som du lär en Finströms hejarramsa (de spelar i samma division, så det är lixom rivalitet mellan lagen! *ler*)! 4. Hitta en kille på Arken som heter Niklas och dansa en bugg med honom. Tidigare på dagen hade jag även fått i uppgift att hitta någon som fått barn -99 eller -02 eftersom jag själv gjort det, och jag hittade två. Jag skulle även be någon gäst på Club Marin att skriv äktenskapsråd åt mig på en lapp. Maten vi åt var underbart god och till middagen kom även Carola som inte kunnat vara med under dagen. Denna hälsning fick jag i min bok av servitören på Club Marin:

”Tänk på att aldrig lägga er tillsammans när ni är arga på varandra, utan att be om uppriktig ursäkt!”

Efter maten var Carola tvungen att lämna oss igen eftersom hon skulle spela på Arken på kvällen och Pernilla var tvungen att fara till färjan eftersom hon skulle åka till Gottland. Vi andra fortsatte till en krogbåt, Knorring och sedan vidare till Arken där vi stannade resten av kvällen/natten. Totalt var vi fyra möhippor och en svensexa på Arken! Populärt att gifta sig på sommaren? *ler* Jag klarade alla mina uppdrag vilket jag tyckte var jätte kul! Känner mig riktigt stolt! *fniss* Det var väl bara egentligen en sak jag hade problem med och det var när Carola ropade upp mig på scen där jag skulle sjunga ”Tommy tycker om mig” med lite annan text. Tyvärr kan jag inte den sången, så det var Carola som fick sjunga den och jag hängde med så gott det gick. Lite synd, men i värsta fall får jag väl öva in den och sjunga den på bröllopsfesten istället! *ler*

Tusen tack, alla ni som varit inblandade i min möhippa och tack alla ni som kom och ni som ville komma men fick förhinder! Ni är helt underbara!

puss Miina



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *