Frieriet

Miina berättar

Den 2 juli 2001 tog jag med Nicke till Rörgrund i Närpes för att visa honom var mina föräldrar gifte sig. Det är ett underbart ställe tycker jag, som ligger nere vid vattnet. Vi gick hand i hand till ”uteplatsen” och stod och tittade på sjöfåglarna som mjukt gled förbi. Det var ganska sent på kvällen och solen skulle snart gå ner.

Jag vet inte riktigt hur länge vi stod där och viskade till varandra, men plötsligt går Nicke ner på knä och tar mig i handen. Han berättar hur mycket han älskar mig, men han räknar även upp alla mina fel och brister. *ler* Ungefär så här sa han när han kom till själva frieriet. ”Jag vet att du är fruktansvärt envis och har ett hemskt temperament (+ alla andra små egenskaper han räknade upp)…, men jag vill att du ska bli min fru!”. Jag skakade, tårar av lycka blandades med ett ljummet sommarregn som börjat falla och jag frågade halvt hysteriskt om han verkligen ville det! När han tittade mig i ögonen, även han med tårar som rann, kastade jag mig om halsen på honom och svarade att jag vill gärna bli hans fru!

Klockan var över 12, så han friade egentligen till mig den 3 juli. Efter att ha sovit minimalt den natten, bad vi mina föräldrar vara barnvakt och sen smet vi iväg till Kristinestad och köpte ringar. I våra ringar står det ”Niclas 3 juli 2001” respektive ”Marina 3 juli 2001”. Vi skulle på middag till min farmor efteråt och vi hann nog knappt komma fram till de andra innan mamma utbrister ”Men, har ni förlovat er?!?!”! *ler* Lyckönskningarna regnade över oss och både jag och Nicke strålade ikapp med solen! Efter en kort tid bestämde vi datum för bröllopet, 20 juli 2002.

Både Nicke och jag har varit förlovade 2 gånger innan, så det här var helt klart 3:e gången gillt! Vi hade varit tillsammans i 3,5 månad när Nicke friade till mig. Jag blev ordagrant tagen på sängen eftersom vi inte ens diskuterat det innan. Det var en de bästa dagarna i mitt liv!



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *