Vår sommar 2016

Hej! Den här sommaren har vi gjort mycket kul. Utöver att ligga i sängen hela dagarna, vara på telefonerna och sovit lite till har vi varit till fastlandet tre gånger. Två gånger till Närpes och en gång till Nagu och Helsingfors.
Första gången vi var till Närpes var vi på gammelfammo Ruths begravning. Då sov vi på det nyöppnade hotellet ”Red and Green” i Närpes Centrum. Moalie och Natalie sov i ett rum tillsammans och mamma och pappa i ett annat. I samma korridor bodde också Thias, Anna och Helmi, och Malle, Sofia, Milian och Noel. Mommo och moffa bodde i husbil på Langöyjen som är en strandtomt i Närpes som moffa äger och som vi har fixat till ett semesterställe. Innan vi åkte hem till Åland hann vi åka på studentfest till mammas kusin Theo och ha shoppingrunda på HalpaHalli som är nyrenoverat.

Andra gången vi var upp till Närpes var vi på Langöyjen i fem dagar och sov i husvagnen. Moalie fångade många abborrar och det blev rökt abborre till kvällsmat varje kväll :). Denna gång var även Julina och hennes pojkvän Thomas med till Närpes. De bodde i gammelmommo Agnes hus. Vi hälsade på nästan alla släktingar och många kom ner och tittade på vårt semesterparadis. En kväll kom Margaretha och Kenth ner med världens gulligaste hårboll Nemo (kan också vara en hund, vi är inte säkra 😉 ). Vi åt marängcheescake som Margaretha hade bakat, mums! Vi träffade också Ann-Catrine och Simons lilla knodd (bebis) som är vår småkusin. Samma dag som vi åkte hem till Åland åkte vi också till Mylly och storhandlade. Natalies favoritbutik blev New Yorker :). Julina och Thomas åkte till och från Närpes med buss.

Den sista resan i sommar var till Nagu och Helsingfors med världens bästa extrafamilj aka Westerbacks. Först bodde vi i Nagu på Jessica och Anders stuga i tre nätter. Där åkte vi ut med den lilla motorbåten, gick på Pókemon-jakt i Nagu Centrum (och tog över två gym, haha), gick och köpte glass vid färjfästet, träffade Fredde och hans pappa, körde på en grynna med båten (pappas fel), sov, åt godis, duschade, åt, badade, fotograferade och träffade Heidi m. familj. På torsdag morgon åkte vi ner till Helsingfors och familjen Westerback. På torsdagen var vi till Haltia Naturcenter och shoppingcentret Sello där vi köpte kläder och skolsaker inför skostart. Mamma och Rasmus gillade Haltia, men barnen var inte så värst imponerade av varken maten eller utställningen. När vi kommit hem från Haltia och Sello åkte Natalie, Wanja, Rasmus och Miina till butiken för att handla mat medan Wincent och Moalie kollade på film och spelade fotboll ute på gården medan Ninnie vilade. Natalie och Wanja köpte Amerikanskt godis och en varsin Kanes till alla barn. På kvällen åt vi godis och tittade på gamla videor som Westerbacks filmat från resor, Dunderdans, modevisningar m.m. På fredagen steg vi upp ganska tidigt för att åka till Borgbacken. Miina och Niclas tog bilen och resten av gänget tog tåget. Det var första gången för Moalie och hon tyckte det inte var så märkvärdigt som Natalie tyckte när hon åkte tåg för första gången. När vi gått av tåget gick vi ungefär 20 minuter för att komma fram till Borgbacken där Miina och Niclas väntade. Vi betalade åkbanden och sen sprang vi iväg till Lustiga huset. Värt att nämna är att alla barn (+ Wanja som faktiskt är 18 🙂 ) hade matchande ”BFF”-tatueringar på händerna.
Efter Lustiga huset gick vi till Vuoristorata. Efter det gick vi och åt på en av restaurangerna. Efter det gick Wincent och åkte ”Bläckfisken” två gånger medan vi andra lät maten smälta. Moalie hakade på Wincents tredje och fjärde runda. Sen gick vi till Tulireki alla fyra. Efter det åkte vi Pikajuna. Sen var det dags för Salama. Natalie och Moalie gick efter mycket om och men med på att trotsa sina rädslor och åka tillsammans med de andra. Vi gick därifrån med en ny favorit! Vi ångrar inte att vi åkte om man säger så 🙂 Innan vi åkte hem hann vi åka Bläckfisken igen, fast denna gång alla fyra, ”Fyren” och gå ett varv i shoppen.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *